воскресенье, 31 января 2016 г.

Міжнародний день без Інтернету


Передумовою до появи настільки оригінальної дати стала в першу чергу проблема реального спілкування між людьми. На неї звернули свою увагу співробітники Британського інституту соціальних винаходів. Представники даної установи 7 січня 2001 року організували в Британії захід International Internet Free Day, метою якого став заклик громадян всього світу присвятити хоча б один день у році звичайним людським заняттям без втручання високих технологій. Головний наголос, звичайно, робився на необхідність: поспілкуватися з друзями і рідними вживу, а не в соціальних мережах; посміхатися оточуючим власної посмішкою, а не за допомогою неживих хоч і дуже красивих і розфарбованих смайлів; подивитися фільм у кінотеатрі, а не в Інтернеті онлайн; почитати паперову книгу в переплеті, а не в електронному варіанті; долучитися, зрештою, до мистецтва, тобто відвідати музей, театр; просто подихати свіжим повітрям, насолодившись природою або архітектурними шедеврами міського ландшафту. Таким чином, Британський інститут соціальних винаходів вважається ініціатором появи Міжнародного дня без Інтернету.
Але є й інша версія, згідно якої геніальна думка про необхідність створення такого свята - свята відпочинку від нескінченних прогулянок по Мережі – прийшла в голови представників британського некомерційного онлайн-проекту «DoBe.org». У будь-якому випадку, яка б гіпотеза походження святкової дати не виявилася найбільш правдивою,Міжнародного дня без Інтернету ніколи не було, якщо б не наявність вже в ті роки просунутих інтернет-користувачів. Сьогодні їх число збільшилося в 5 разів. Не дивно, адже доступ до Всесвітньої павутини має все більшу кількість людей завдяки зниженню вартості тарифів на послуги провайдерів, підвищенню швидкості з'єднання з Мережею за світло, появи нових частот, розширення віртуальних можливостей. І дана тенденція обіцяє набирати обертів.
З точки зору медицини таке чудове свято, як Міжнародний день без Інтернету, дуже корисне і життєво важливе для всього світового співтовариства. Просиджуючи день у день годинами перед монітором комп'ютера або ноутбука, заглядаючи в смартфон або мобільний телефон, ми наносимо непоправної шкоди своєму здоров'ю. Електромагнітне і рентгенівське випромінювання описаних вище пристроїв негативно позначаються на стані людського організму.
Чому виникає залежність? Причин може бути кілька.
По-перше, постійні подорожі просторами віртуальної реальності викликають звикання, зомбують людину, залучаючи і заманюючи яскравістю, різними «цікавинками», необмеженими можливостями. Хочеш – в ігри грай, музику слухай, хочеш – роби покупки в онлайн-магазинах, хочеш – з друзями мели в соцмережах. І все це, не виходячи з дому!
По-друге, завдяки існуванню віртуальної реальності людина, що має проблеми в реальності, може з легкістю піти від них.
Крім загрози для фізіологічного і психічного стану людей Всесвітня павутина має безліч мінусів іншого роду.
Інтернет, на жаль, багатий не тільки корисними цікавими відомостями, розважальними медіафайлами – в ньому повнісінько порнографічних, екстремістських матеріалів, інформації, яка пропагує жорстокість, насильство і навіть суїцид. Існують закони, що забороняють і обмежують перебування на теренах Всілякої павутини таких відомостей, зокрема, в нашій країні, але контроль над усіма сайтами встановити неможливо.Шкідливі програми і файли, яких в Інтернеті безліч, загрожують роботі комп'ютерів користувачів Мережі. Деякі віруси неможливо видалити з ПК і навіть помістити на карантин, зустрічаються і такі, що повністю блокують роботу пристрою. Їх може просто не розпізнати ні один антивірус. Навіть якщо людина сідає за комп'ютер, виходить в Інтернет з метою знайти інформацію, що цікавить її, вона неодмінно захопиться чимось стороннім, і заплановані 20 хвилин виллються в 2 години.
Тепер ви, напевно, розумієте, наскільки важливий Міжнародний день без Інтернету. Проведіть його з користю для себе, свого розвитку і задоволення, просто відпочинку. Можете відправитися на екскурсію, озброїтися фотоапаратом і закарбувати яскраві миті життя, влаштувати власну фотосесію, прочитати серйозну книгу, відчути всю красу реального шопінгу, відвідати родичів. Зі святом!

Комментариев нет:

Отправить комментарий